25. výročí DCHB
Připravili jsme pro Vás recepty z Dílny světové kuchyně. Všechna jídla jsme společně s hosty uvařili a ochutnali a můžeme jen doporučit. Směle do toho a přejeme dobrou chuť.

Svět na talíři: Kuchařka

Spousta receptů z Dílny světové kuchyně v jedné publikaci. Kuchařku si můžete stáhnout zde elektronicky. Pokud máte zájem o tištěnou verzi, vyptejte si ji u nás v centru CELSUZ u Kláry Dobiášové.

Americká kuchyně: Chilli con carne

Vyzkoušeli jsme recept na Chilli con carne. Pokud máte rádi mleté maso připravené na pikantnější způsob, neváhejte vyzkoušet také.

Vietnamské dobroty jak jsme je vařili v Želeticích

Vietnamská gastronomie je velice zajímavá a pořízení i pro nás cizokrajných ingrediencí je díky vietnamským tržnicím snadné. Proto neváhejte vyzkoušet tyto recepty, které jsme vařili v Želeticích.

Turecko: Durum a Ayran

Máte rádi maso? Máte rádi placky? Zkuste je dát dohromady podle tohoto tureckého receptu a uvidíte, jak si pochutnáte.  

Fazolová polévka jak ji vaří v Srbsku

Recept na další vydatnou polévku, která klidně nahradí hlavní jídlo, pochází ze Srbska.

Čurčchela a chatapuri - gruzínské speciality

Ochutnejte "gruzínský snickers" nebo výborné placky. Určitě neprohloupíte!

Závitky a polévka z Vietnamu

Závitky s masovou směsí a polévka s masovými kuličkami sice nebudou nic pro vegetariány, ale milovníci asijské kuchyně tento recept jistě ocení.

BANSHTAI SHUL - mongolská polévka do jednoho hrnce

Vyzkoušejte tuto velice vydatnou mongolskou polévku, která vaše tělo zahřeje i v těch největších mrazech.

Sušenky a medovník z Čečenska

Můžete vyzkoušet velmi rychlý recept na chutné sušenky s džemem nebo na úžasný medovník. Oba recepty pocházejí z Čečny.

Pasta all amatriciana

Kde jinde hledat recept na výborné těstoviny než v Itálii. Zkuste tyto se slaninou a rajčaty.